Wednesday 20 April 2011

Työnhakua, Työnhakua ja vielä kerran työnhakua

Jippiii!! Mulla on kaksi lukijaa siis rekisteröitynyttä sellaista! Ja oon myös saanut ihka ensimmäiset kommentit. Kiitos niistä! Tuli hyvä mieli :)

Tänään käväisin Brisbanen CBD:ssä (central business district) siis keskustassa jonne tulee harvemmin lähdettyä koska asutaan tällä hetkellä sen verran kaukana, että bussilla menee n.40min. Ja toi julkinen liikenne ei oo täällä mitenkään hirveen edistynyttä ainakaan Suomeen verrattuna. Täältä menee 2 eri linjaa keskustaan ja jostain kumman syystä yleensä samaan aikaan ja kumpikin siis vaan kerran tunnissa. Yleensä bussi on myös myöhässä, joskus vaan sen 5 minuuttia mutta oon myös pari kertaa oottanut sitä hiton bussia lähemmäs 30 minuuttia pysäkillä. Ja saanut sääliviä katseita osakseni ohi ajavilta ihmisiltä. Oma auto on lähes ehdoton täällä koska välimatkat on pitkiä eli auto onkin hankintalistalla.

Taisinpa eksyä aiheesta... siis kävin tänään keskustassa kahvilla yhden mukavan suomalaisen tytön kanssa joka valitettavasti palaa takaisin Suomeen muutaman päivän päästä. Harmi, mutta onneksi ehdittiin tutustumaan. Kävästiin Starbucksilla juomassa frappuccinot. Mmmmm... mun suuri heikkous eli onneks en eksy tonne kaupunkiin kovin usein niitä juomaan eikä siten pääse noi kilot kertymään (siis enempää kun on jo tähän mennessä kertynyt).



Muuten tää päivä onkin sitten mennyt kuten muutkin päivät viimeisten parin kuukauden ajalta eli työhakemuksia lähetellen.
Työnhakeminen on jotain josta en sitten tykkää yhtään. Varsinkaan tällä hetkellä kun tuntuu, että mulle ei anneta edes mahdollisuutta ja saan vaan jatkuvasti ei-vastauksia myös sellaisista paikoista joista multa löytyis kokemusta yms.

Oon nyt hakenut töitä hyvinkin ahkerasti siitä lähtien kun tultiin takaisin Uudesta-Seelannista viisumin haku matkalta elikkä siis helmikuun lopusta alkaen. Sitä ennenkin pistin muutaman hakemuksen menemään koska mun viisumi oli jo periaatteessa myönnetty, piti vaan kävästä Australian ulkopuolella hakemassa se virallinen viisumitarra passiin.  (ja siis se viisumi voitiin myöntää vasta kun olin poistunut maasta)

Vapaita työpaikkoja täällä näyttäisi olevan aika paljon. Jos kiinnostaa niin voi käydä tsekkaamassa työpaikkailmoituksia esimerkiksi seuraavilta sivuilta: http://www.seek.com.au/ tai http://www.applydirect.com.au/.
Työpaikkoja siis riittää, ainakin sellaisia joita itse haen (eli normit toimistotyöt, matkailualan työt ja admin työt) mutta on niitä hakijoitakin sitten. Muutamasta hakemastani paikasta on kerrottu miten monta hakemusta kyseiseen ilmoitukseen tuli ja se luku on aina yli 200.

En sitten tiedä mistä johtuu, että tällä kertaa toi työn saanti tuntuu paljon hankalammalta kuin viimeksi. Johtuneeko ehkä siitä, että viimeksi täällä töitä hakiessani olin working holiday viisumilla eli sain tehdä töitä samalle työnantajalla max. 6kk ja piti vaan päihittää muut working holiday viisumilla maassa olevat mutta nyt taas on pysyvä viisumi ja hakusessa pysyvä työpaikka eli vastassa on kaikki Australialaiset jotka etsivät töitä. Olen myös toki hakenut lyhytkestoisia töitä ja rekisteröitynyt kaikkiin mahdollisiin työnvälitystoimistoihin, mutta siis toistaiseksi ei ole vielä tärpännyt.

Yhdestä paikasta soittivat ja pitivät lyhyehkön puhelinhaastattelun ja parin päivän päästä tuli uusi soitto ja kutsu oikeaan haastatteluun. Sen työnvälitystoimiston naisen mukaan sopisin todella hyvin siihen hommaan (trading administrator) ja ehdinkin jo ajatella että jees, nyt onnisti. Mutta sitten sain huonoja uutisia, että olivatkin jo palkanneet jonkun siihen hommaan yhtiön sisältä. Eli se siitä sitten. Hieman kyllä ketutti!

Laitan päivittäin menemään 1-3 hakemusta, riippuen siitä miten monta sopivaa ilmotusta on sinä päivänä ollut netissä. Netin lisäks luen myös lehtien työpaikka ilmotukset mutta niissä on yleensä vähemmän ku netissä. Töihin olis siis kova hinku (onks toi ees suomea?) päästä koska alkaa tää kotona kykkiminen pikku hiljaa kyllästyttämään. No onpahan ainakin ollut aikaa kuntoilla päivisin eli jotain hyötyä tästä työttömyydestä on ollut.

Vielä pitäis kirjottaa yks hakemus tänään ja sitten nukkumaan, että jaksaa taas huomenna pirteänä kirjottaa hakemuksia (niin ja shoppailla DFO:ssa http://www.dfo.com.au/brisbane/ :) jos nyt jotain shoppailurahaa sieltä tililtä vielä löytyy).

Sain tänään myös hieman huonoja uutisia, ei mitään vakavaa mutta kuitenkin. Niistä lisää seuraavalla kerralla ja samoin pääsiäisen juhlinnasta.

Hauskaa pitkää Pääsiäis-viikonloppua kaikille!! :)


3 comments

  1. Kiinnostavaa lukea miten siella tyonhaku sujuu, asun siis itse Englannissa ja taalla on todella vaikeaa saada toita. Hakijoita on taallakin todella paljon, vaikka toita onkin paljon tarjolla. Kiva lukea muiden ulkosuomalaisten blogeja :)

    ReplyDelete
  2. Miten mua aina viehättää nää ulkomailla asuvien blogit :) Jään seurailemaan sun blogia jos soppii =) Ja btw, ollaan vissiin samana vuonna tultu tänne maailmaan :D Ei kyllä yhtään tunne itteä "niin vanhaksi" ja jotain kriisiäkin ilmaantunu äskettäin :D

    ReplyDelete
  3. Niina: näyttää olevan hankalaa toi työnhaku kaikkialla tällä hetkellä. Toivottavasti tilanne paranee pian.
    Erica: Kiva jos blogi kiinnostaa ja jää ihmeessä seurailemaan :) Mul on niin toi sama tunne! En voi uskoa että täytän 30 muutaman kk päästä. Tunnen itseni enemmänkin 25 vuotiaaksi, mutta aina välillä kun tajuun/muistan miten "vanha" olen iskee pienehkö paniikki.

    ReplyDelete

© Living in Down Under
Maira Gall