Friday 22 April 2011

Pitkäperjantai puistossa

Tänään on "juhlistettu" pitkäperjantaita ja täällä Brisbanessa ilma oli suotuisa eli aurinko paistoi koko päivän ja lämpötilat olivat lähes kesälukemissa. Tämä sopi hyvin sillä olimme jo pari viikkoa sitten päättäneet kaveriporukan kanssa viettää Good Fridaytä läheisessä puistossa grillauksen ja rentoutumisen merkeissä. Australiassa ihmiset viettävät paljon aikaa ulkona johtuen tietenkin lähes ympärivuotisesta lämpimästä säästä ja esim. Brisbanessa on paljon suuria puistoalueita joissa on picnic pöytiä ja grillejä kaikkien käyttöön. Näihin kokoonnutaan varsinkin viikonloppuisin grillaamaan yms.



Tapasimme jo heti aamulla 10 aikaan puistossa jotta saisimme varattua picnic-pöydän ja saimmekin viimeisen vapaan pöydän sillä emme olleet ainoat jotka olivat päättäneet nauttia kauniista säästä puistossa rentoutuen. Kaikki pöydät olivat täynnä ja pari ryhmää istuskeli myös maassa huopien päällä mutta aivan täyttä ei puistossa kuitenkaan ollut. Tämä johtui varmaan pitkälti siitä, että monet lähtivät viettämään pitkää 5 päiväistä pääsiäisviikonloppua muualle esim. Sunshine tai Gold Coastille. Täällä osuu tänä vuonna ANZAC päivä (Australian ja Uuden-Seelannin armeija joukkojen juhlapäivä) samalle päivälle pääsiäismaanantain kanssa josta johtuen myös ensi viikon tiistai on yleinen vapaapäivä suurimmalle osalle. Täällä on sellainen mukava systeemi, että jos yleinen vapaapäivä osuu viikonloppuun tai kuten tässä tapauksessa 2 eri yleistä vapaapäivää samalle päivälle saa sitten maanantain (tai nyt siis tiistain) ylimääräisenä vapaana. Suomessakin voitaisiin siirtyä tähän malliin, vai mitä?

Alkuun vain istuskelimme auringossa nauttien alkupaloista ja kylmistä juomista. Osalla riitti energiaa myös kriketin ja touch footballin peluuseen. Kummastakaan lajista en itse ymmärrä oikeastaan mitään mutta ei kai se mitään haittaa. Krikettiä yritin vähän pelata, mutta luovutin hetken päästä koska en saanut yhtään palloa kiinni enkä myöskään onnistunut osumaan palloon omalla lyöntivuorollani. Sitä paitsi ruohikolla makoilu oli paljon houkuttelevampaa kuin hikisenä pallon perässä juokseminen. ;)



naposteltavaa


Siideriä piti myös tietenkin olla! :)

Kriketin ja rugbyn pelaaminen (ja allekirjoittaneen kohdalla auringossa loikoilu) kasvatti mukavasti ruokahalua ja puolenpäivän maissa alkoi porukka olemaan sen verran nälkäistä, että oli aika kaivaa grillimakkarat ja pihvit esiin. Tarkoituksena oli grillata käyttäen yhtä puistossa olevista sähkögrilleistä (tai ehkä se oli kaasu grilli?), tästä ei kuitenkaan tullut mitään sillä meitä lähimpänä oleva grilli oli rikki ja muut koko ajan käytössä. Jouduimme siis turvautumaan vanhanaikaiseen grilliin ja sytyttämään tulen. Kenelläkään meistä ei tietenkään ollut sytkäriä tai tulitikkuja mukana mutta onneksi naapuripöydästä löytyi avuliasta porukkaa joilta saimme tikut lainaan. Yksi mies tuli jopa auttamaan tulen sytyttämisessä ka puiden keräämisessä. Kiitollisina moisesta ystävällisyydestä annoimme kyseiselle tyypille oluen, joka näytti maistuvan hyvin. Puiden keräämiseen ja tulen sytyttämiseen meni hetki mutta suht nopeasti saimme makkarat yms grilliin. :)


Grillimestari työssään



Hyvää oli

Neljään asti jaksoimme istuskella puistossa, sitten alkoi väsymys painaa päälle ja lähdimme kotiin päiväunille. :) Se on kumma miten sitä aina alkaakin väsyttämään niin pirusti kun viettää koko päivän ulkona. Kaiken kaikkiaan oli erittäin mukava päivä hyvässä seurassa ja ilma oli mitä mahtavin. Nyt vaan täytyy toivoa, että hyvät ilmat jatkuvat vielä pari päivää sillä Pääsiäis-sunnuntaina olisi pienimuotoinen perhepäivällinen tiedossa ja maanantaina on siis se aikaisemmin mainitsemani ANZAC päivä jolloin olisi tarkoitus mennä kuuntelemaan dawn serviceä eli aamu jumalanpalvelusta n. klo 05.30 ja sen jälkeen katsomaan sotilaiden ja sotavetaraanien marssia. Craigin isä on Vietnamin-sodan veteraani ja siis myös mukana marssimassa. Näistä sitten lisää seuraavissa postauksissa. Säätiedotus on valitettavasti luvannut sadetta ja myrskyä (jopa rakeita) seuraaviksi neljäksi päiväksi :( Loppuun vielä pari kuvaa tältä päivältä.



Krikettiä


Picnic katokset puistossa


kokeilin myös lintubongarin taitojani. Kuvassa siis joku papukaija tyyppinen lintu, en tiedä nimeä. Valitettavasti mun kamera ei oo hirveen hyvä tälläseen kuvaamiseen.


No comments

Post a Comment

© Living in Down Under
Maira Gall