Monday 18 April 2011

Sadetta ja persuja

Brisbanessa on tänään ollut selvästi syksyä ilmassa. Vettä on nimittäin satanut lähes koko päivän kaatamalla ja ilma on ollut viileä. Niin viileä, että sisällä ollessa on joutunut laittamaan pitkät housut shortsien sijaan jalkaan ja onpahan nuo villasukatkin kaivettu esiin kaapin pohjalta. Ja yöllä sai vetää täkin päälle ilman että oli pelkoa lämpöhalvauksesta. :) Eihän täällä mikään kylmä ole (eikä tule kylmä edes talvella) ainakaan näin suomalaisen mielestä ja itseasiassa nautin hieman viileämmästä säästä. Aurinko ja lämpö ovat ihania, mutta itse en ainakaan jaksaisi koko vuotta helle lukemissa elää eli toivotan syksyn ( ja sitten kuukauden parin päästä talven) erittäin mielelläni tervetulleeksi. Voi olla, että nuo Aussit ovat eri mieltä...
Mutta en anna sen haitata vaan nautin siitä, että saan laittaa lämpimämpää päälle ja sytytellä kynttilöitä pimeässä ja viileässä illassa.

Sateesta olen siis nauttinut tänään vaikka sen vuoksi jäikin etukäteen suunniteltu kävelylenkki väliin mutta synkkyyttä ja huonoa tuulta tähän päivään ovat tuoneet eilisten eduskunta vaalien tulokset. En vaan millään pysty uskomaan todeksi perussuomalaisten äänimäärää! Politiikka ei sinällään ihan hirveästi kiinnosta, mutta äänestämässä kävin ja kuten jo voitte arvatakin en todellakaan äänestänyt persuja. Mun järki ei vaan riitä ymmärtämään miten niin moni suomalainen voi äänestää puoluetta joka on täydellisesti ulkomaalaisvastainen ja homovastainen? En itsekään täysin hyväksy niin kutsuttuja elintaso pakolaisia ja en ole varma oliko euroon liittyminen paras mahdollinen vaihtoehto mutta silti... Hei Haloo!!!

Onneksi on pysyvä viisumi tänne ettei ole pakko palata persulandiaan jos en halua. Ja tällä hetkellä tuntuu siltä että pysyttelen mahdollisimman kaukana.
Tämä on siis oma mielipiteeni johon tietysti vaikuttavat omat arvoni sekä kokemukseni ulkomailla asumisesta ja eri maista kotoisin olevien ihmisten kanssa työskentely ja opiskelu. Ehdottomasti tähän myös vaikuttaa se, että seurustelen australialaisen kanssa ja tarkoituksenamme on jossain vaiheessa muuttaa takaisin Suomeen pysyvästi. Jos persujen suuri kannatus ja valta vaikuttaa poikaystäväni mahdollisuuksiin saada töitä yms Suomesta vuoden parin päästä, en todellakaan aio kannattaa kyseistä puoluetta. Uskon, että kantani olisi täysin sama vaikka seurustelisinkin suomalaisen kanssa.
Eipä muuta.

No comments

Post a Comment

© Living in Down Under
Maira Gall