Saturday 24 December 2011

Have Yourself a Merry Little Christmas

Toinen satsi pipareita on paistettu ja koristeltu, viime hetken lahjat ostettu, rosolli on valmiina jääkaapissa huomista joululounasta varten ja Joulurauhan julistus ja Lumiukko katsottu netin välityksellä. Siinäpä se tämän vuotisen jouluaaton ohjelma.

Joulutunnelma alkaa pikkuhiljaa löytyä täälläkin puolella maailmaa vaikka eihän se jouluaatto tuntunut ollenkaan samalta kuin Suomessa. Ei ole ollut sitä ihanaa rauhallista joulutunnelmaa eikä mahanpohjassa tuntuvaa jännitystä joka aina kotona ollessa kuuluu jouluaattoon.
Joulutunnelma ei tule kuitenkaan napista painamalla vaan se pitää itse luoda ja siihen olenkin pyrkinyt tänä vuonna. Yritän yhdistää kotoisia perinteitä Aussi-jouluun ja nauttia tästä hieman erilaisesta joulusta ja olla onnellinen siitä, että täältäkin löytyy rakkaita ihmisiä joiden kanssa on ihanaa viettää joulua.

Joulua kotona perheen kanssa ei tietenkään voita mikään ja ikävä kotiin on aivan sanoin kuvaamaton tällä hetkellä. Onneksi ehdittiin skypeen juttelemaan äidin ja siskon kanssa hetkeksi. Huomenna jatketaan juttelua jos vaikka Skype ois hieman enemmän yhteistyöhaluinen eikä katkaisisi puhelua koko aikaa.

Nyt nukkumaan ja huomenna juhlimaan sitä Suomi-Aussi joulua Australialaisen perinteen mukaisesti joululounaan ja lahjojen merkeissä.


Hyvää ja Rauhallista Joulua kaikille!


Sä tähdistä kirkkain, nyt loisteesi luo
sinne Suomeeni kaukaisehen!
Ja sitten kun sammuu sun tuikkesi tuo,
sa siunaa se maa muistojen!
Sen vertaista toista en mistään ma saa,
on armain ja kallein mull' ain Suomenmaa!


No comments

Post a Comment

© Living in Down Under
Maira Gall