Tuesday 6 December 2011

Itsenäisyyspäivän viettoa in Down Under

Valitettavasti en saanut vapaata tänään vaikka kuinka yritin pomolle selittää, että on Suomen itsenäisyyspäivä ;) Noh, kiireisen työpäivän jälkeen tulin sitten kotiin kokkailemaan valkosipuliperunoita ja lihapullia (ei riittänyt aivakapasiteetti siihen, että olisin keksinyt mitään hienompaan suomalaista ruokaa) ja jälkkäriksi joulutorttuja ja Ikean glögiä.

Tortuista ei tullut ihan samanmakuisia kuin Suomessa koska täältä ei saa, tai ainakaan en onnistunut löytämään, kunnon torttuhilloa joten ostin jonkinnäköistä luumuhillo/marmeladi systeemiä. Oli paljon makeampaa versiota ja taikinakaan ei maistunut samalta kuin kotona. Ihan hyviä niistä silti tuli ja maistui hyvin glögin kanssa.


ennen uuniin menoa...




Ja paistamisen jälkeen... kyllähän ne joulutortuilta näyttää


Posti toi myös tänään pienen yllärin; partiolaisten joulukalenterin siskolta :)



Kynttilät piti tietenkin sytyttää ruokapöydälle ja onneksi on ollut vähän viileämpi ilma niin ei ahdistanut se kynttilänlämpö. Täällä on tosiaan ollut eilen ja tänään harmaata ja pilvistä ja nyt taitaa vihdoinkin sataa. Lämpötilat on ollu siinä +25 paikkeilla mikä on tietenkin aivan järisyttävän kylmä... siis aussien mielestä. Tänäänkin oli naurussa pitelemistä kun kaupungilla tuli vastaan porukkaa villakangastakit päällä ja kaulahuivit kaulassa. Mitenköhän ne raukat pärjäis esim. Suomessa jossa on oikeesti kylmä?

Mä oon tietenkin nauttinut näistä hieman viileämmistä päivistä; on saanut nukuttua kunnolla eikä koko ajan hikoile.Tuskin tätä kauan kestää eli pitää nauttia ennen kuin se helleaalto iskee taas. Don't get me wrong kyllähän mä auringosta ja lämmöstäkin tykkään mutta se ilmankosteus täällä on se mikä tekee hulluksi kesäisin.

Nyt takas glögin pariin ja katsomaan Big Bang Theoryä.


Rauhallista Itsenäisyyspäivää kaikille!!!

No comments

Post a Comment

© Living in Down Under
Maira Gall