Monday 19 December 2011

jouluvalmisteluja ja koiruuksia

Jouluun on enää tosiaan ihan muutama hassu päivä ja pikkuhiljaa täälläkin maailman kolkassa alkaa tuntumaan joululta. Koristeltiin äsken kuusi mut jos oisin ite saanu päättää niin oisin pitänyt äidin perinteistä kiinni ja koristellut sen vasta aattoaamuna. Vaikka kai sen ihanan muovikuusen nyt näin viis päivää ennen jouluaattoa saa jo koristella?
Toinen joulu putkeen ilman aitoa kuusta ja ihanaa kuusen tuoksua. Nyyh! Oikeaa kuusta ei todellakaan voita mikään mutta parempi muovikuusi kuin ei kuusta ollenkaan. Niin ja tietenkin vihreä muovikuusi eikä mikään järkyttävä pinkki tai punainen. Valkoinenkaan ei oo oikeen mun makuun puhumattakaseen sellasesta glitterihirvityksestä.
Sais täältä niitä oikeitakin kuusia mutta ne on sen verran hintavia ettei viitsi tuhlata rahaa ja sitä paitsi täällä noita kaiken maailman ötököitä ja hämyreitä riittää ilman niitä aidon kuusen mukana tulevia kutsumattomia vieraitakin.



pitäähän sitä kenguruja olla kuusessakin kun kerran Australiassa ollaan


Ihan kun siitä puuttuis jotain, on vähän tyhjän näköinen...
 Viime perjantaina oli työpaikan joulujuhlat jonne päästiin sitten vihdoin melkein kaks tuntia juhlien alkamisen jälkeen koska oltiin ylitöissä. Oli kiva olla lähes tyhjässä toimistossa puol kasiin perjantai-iltana kun tiesi, että kulman takana olevassa baarissa/ravintolassa muut jo tyhjensi skumppalaseja kovaa tahtia.
Riitti sitä juoma- ja ruokapuolta meillekin ja oli ihan mukavat karkelot jotka ei kauheesti eronnu suomalaisista pikkujouluista. Vaatetuspuoli oli hieman erinäköistä kun täällä kuitenkin on tuo kesä.
Meidän firma on sen verran iso (pelkästään näissä Brisbanen joulujuhlissa oli lähemmäs 300 henkeä), että suurin osa juhlijoista oli tuntemattomia.

Juhlista selvisin kotiin kunnialla siinä vähän ennen puoltayötä ja lauantaina heräsin enemmän tai vähemmän virkeenä paistamaan pipareita.
Oli onneks sellanen pilvinen ja tuulinen päivä eli ei tullu tukala olo keittiössä. Viime vuonna pipareiden paisto suju silleen "lievästi" hikoillen kun ulkona oli se +30 astetta ja ilmankosteus lähempänä sataa. Eikä se pari tuntia päällä ollut uuni hirveesti oloa helpottanu. Voin kertoa, että tänä vuonna oli huomattavasti miellyttävämpi kokemus.






Lauantai ilta kulu kaveripariskunnan luona illallisen merkeissä. Saatiin lammaspaistia ja uunivihanneksia ja jälkkäriksi ihanaa suklaakakkua.



Ruoka oli hyvää ja vatsa sai hyvää treeniä joulupäivän ahmimista silmällä pitäen.

Ruoan jälkeen katottiin leffaa ja mä keskityin paijaamaan kavereiden uutta koiranpentua. Oli kyllä niin sulonen tapaus mutta ei siitä kunnon kuvaa saanut kun ei se ollu hetkeäkään paikallaan.
Tässä siis parhaat otokset.
varpaat maistuu niin hyviltä... nam nam

Craig saa pusuja



Sunnuntai menikin sitten jouluostoksilla miljoonan muun ihmisen kanssa ja ilta skypetellessä Suomeen.
Neljä päivää pitäis jaksaaa vielä töissä eli siis ylitöissä ja sitten ois 10 päivän joululoma.Sitä odotellessa! :)

No comments

Post a Comment

© Living in Down Under
Maira Gall