Monday 29 August 2011

Keskellä "Ei Mitään"

On vähän jäänyt nää päivitykset eli jos nyt yrittäis taas tarinoida jotain elämästä täällä tois pual maailmaa.

Oltiin tossa edellisviikonloppuna pienessä kaupungissa (tai kylässä, se oli meinaan sen verran pieni paikka) nimeltä Nanango. Craigin kaveri on siellä suorittamassa ns. syrjäseutuvelvollisuuttaan opettajana. Täällä (ainakin Queenslandissä, ei mitään tietoa muista osa-valtioista) on sellainen systeemi, että jokaisen opettajan on oltava töissä jonkin aikaa syrjäisemmillä alueilla ja kerättävä tietty määrä pisteitä jonka jälkeen on sitten "vapaa" tekemään opettajan hommia missä itse haluaa. Mitä syrjäisempi ja pienempi paikka on kyseessä, sitä enemmän pisteitä yhdestä vuodesta saa. Kyseinen kaverimme joutuu olemaan Nanagossa puutyön ja matematiikan opettajan yhteensä kaksi vuotta ja sitten on velvollisuudet suoritettu.
Tällä systeemillä pyritään tietenkin varmistamaan se, että kaikkialla on aina opettajia koska kovin monet eivät vapaaehtoisesti muuttaisi pienemmille paikkakunnille asumaan töiden perässä. Ja Australiassa noi välimatkat on todella isoja eli ei ihan onnistu esimerkiksi se että asuu isommassa kaupungissa ja käy vaan töissä siellä syrjäseudulla.



Takaisin siis Nanango viikonlopun tapahtumiin. Nanango on Brisbanen pohjoispuolella n. 2,5 tunnin ajomatkan päässä eli ei hirveän kaukana. Lähdettiin ajamaan n. puol neljän maissa perjantaina töiden jälkeen ja takaisin tultiin sunnuntaina alkuillasta. Naureskeltiin, että koko paikan väkiluku vähintään tuplaantuu  kun meidän kolme autollista porukkaa pamahtaa paikalle. No ei se kauas jääny ;)

Nanango oli ihan idyllinen pikku-kaupunki ja viikonloppu oli kaikin puolin mahtava mutta itse en pystyisi asumaan maaseudulla, pienessä paikassa parin tunnin ajomatkan päästä isosta kaupungista.

Perjantaina kävimme illallisella ja pubissa parilla oluella (tai vodka+soodalla allekirjoittaneen tapauksessa). Lauantaina oli vuorossa n. miljoonan ryhmäkuvan otto Nanango kyltin luona sekä ko-carting (joka on suomeksi ehkä mikroautoilu???). Autoilun jälkeen ajoimme läheiseen, hieman isompaan kaupunkiin Kingaroyhin ja siellä vierailimme kahdella eri viinitilalla viininmaistiaisissa. Tää oli ehdottomasti päivän kohokohta. Viinit oli hyviä ja maistelut ilmaisia sekä maisemat upeita. Molemmista paikoista lähdettiin pois pari pulloa viinia kainalossa (3 pulloa odottaa vielä korkkaamista).







Viininmaisteluiden jälkeen kävimme lounaalla jossain aivan ihanassa paikassa jonka nimeä en nyt valitettavasti muista. Mahat täynnä ajelimme takaisin Nanangoon ja meninne rentoutumaan ja valmistautumaan iltaan. Ilta (ja yö) kuluikin sitten taas pubissa ja kaverin luona nuotion äärellä sillä oli jäätävän kylmä. Ja meidän "ihana" motelli huone oli tietenkin kuin jääkaappi eli menin nukkumaan kaikki mahdollliset vaatteet päällä ja silti paleli.

Motelli oli muutenkin aika mielenkiintoinen kokemus ja omistaja pariskunta hyvin omalaatuinen mikä johtui melko pitkälti pilven poltosta :) Ei heitä voi kunnolla edes kuvailla, pitää kokea itse ja kuunnella heidän juttuja joissa ei oikeasti ollut mitään järkeä.





huomatkaa mun tyylikkäät sukat! ;)

Anyway, hauska ja hieman erilainen viikonloppu maaseudulla mutta oli myös ihanaa palata takaisin Brisbaneen ja sivistyksen pariin.

Nyt viime viikonlopun vietimme ihan kotosalla juhlien Craigin isän ja veljen synttäreitä. Lauantaina onnistuin myös löytämään mekon omiin 30-vee juhliin (ei muuten ole mikään niistä aiemman postauksen mekoista mutta en paljasta sen enempää) ja sunnuntaina saimme Craigin kanssa kyseenalaisen kunnian vahtia Craigi veljen koiria sen aikaan kun veli meni vaimonsa kanssa kokkauskurssille.

Nyt ois sitten 4 päivää töitä ennen kuin alkaa kahden viikon loma, perjantaina on myös omat synttärit ja sunnutaina saapuu vieraita Suomesta! Tiedossa on siis turistioppaana toimimista Brisbanessa, synttärijuhlia, reissuja lähialueille ja 3 päivän matka Sydneyhin. Ei jaksais millään odottaa!!!


No comments

Post a Comment

© Living in Down Under
Maira Gall