Wednesday 29 February 2012

Last Day of Summer

Täällä on kuulemma ollut tänään karkauspäivän lisäksi kesän viimeinen päivä eli huomisesta alkaen Brisbanessa eletään syksyssä. Eipä tuo syksyn tulo hirvesti säähän vaikuta ainakaan saman tien, lämmintä ja aurinkoista säätä pitäisi riittää vielä ainakin pari kuukautta. Se pahin ilmaskosteus ja hiostavuus on kyllä onneksi alkanut vähenemään ja se tekee syksystä ainakin mulle siedettävämmän vuodenajan kuin kesä. Lämpöä siis riittää ja takapihan uima-altaalle tulee ihan varmasti vielä käyttöä ennen talvea.



Brisbanen syksy on ilmastoltaan vähän  kuin Suomen kesä, ilman niitä valoisia öitä joitsta täällä ei saa nauttia koskaan. Täällä on jo alkanut iltaisin pimenemään hieman aikaisemmin kuin keskikesällä ja kohta sitä saa taas kävellä pimeässä bussipysäkiltä kotiin töiden jälkeen. Nyt on jo lähes pimeää kun tullaan lenkiltä takaisin siinä vähän ennen seitsemää. Pimeys tarkoittaa sitä, että ei näe mitä kaikkia kivoja (lue: inhottavia) ötököitä päin kävelee. Meidän lenkkireitin varrella on sellainen polku kahden talon välissä jonka varrella kasvaa palmuja sun muita puita ja pensaita ja kaikki ihanat hämähäkit tykkää kutoa seittejä sinne. Oon nyt muutaman kerran kävellyt suoraan verkkoon ja saanut lähes paniikkikohtauksen. Nyt pistän Craigin aina kävelemään edellä tolla polulla eli se saa huitoa kaikki hämähäkit ja seitit ensin pois :)





Toinen mistä en tykkää pimeän tullen on valtavan kokoiset lepakot (fruit bat/flying fox). Ne onnistuu aina säikäyttämään mut kun kuljen jonkun palmun ohi jossa ne on syömässä hedelmiä ja sitten ne lehahtaa lentoo nenän edestä. Jotku lentää hirveen matalalla ja mulla menee kylmät väreet kun näen niitä. Ne on vaan jotenkin inhottavia.



Kesän viimeisen päivän lisäksi tänään on siis myös karkauspäivä jolloin naiset saavat perinteisesti kosia. Mä päätin jättää kuitenkin tämä  tilaisuuden väliin koska olen niin vanhanaikainen, että mun mielestä kosiminen on miesten hommaa ;) No, jos alkaa kaduttamaan eikä toi mies ole saanut siihen mennessä kosittua niin neljän vuoden päästä on sitten uusi tilaisuus. Toivottavasti mut on kuitenkin siihen mennessä rengastettu.







No comments

Post a Comment

© Living in Down Under
Maira Gall