Tuesday 13 March 2012

Viiniä ja messuilua


Oonko joskus maininnut miten viikonloput menee aina aivan liian nopeasti? No niin meni viime viikonloppukin.

Perjantaina jäin töiden jälkeen kaupungille jossa treffasin suomalaisen Annan illalisen merkeissä. Oon lukenut Annan blogia jo pitkään ja kommentoinutkin jonkun verran ja nyt tuli tilaisuus tavata livenä kun Anna oli käymässä Brisbanessa.

Oli ihanaa rupatella suomeksi ja ilta kului nopeasti hyvässä seurassa :)


Lauantaina kun kello soi vähän ennen kuutta ei tuntunut viikonlopulta ollenkaan. Kesti hetken aikaa tajuta, että miksi hitossa mun täytyy nousta näin saakelin aikaisin lauantaina. Syy kukonlaulun aikaan heräämiseen oli Food & Wine festivaalit Kingaroyssa jonne meidän kaveri oli kutsunut meidät. Tää kyseinen kaveri asuu Nanagossa parin vuoden ajan suorittamassa ns. maaseutupalvelusta opettajana. Ollaan aikasemmin vietetty kokonainen viikonloppu siellä (juttua löytyy täältä) mutta nyt siis mentiin ihan vaan päiväksi.



Nanango on suht pieni paikka (n.2000 asukasta) vajaan kolmen tunnin ajomatkan päästä Brisbanesta luoteeseen (meniköhän ilmansuunnat oikein) ja Kingaroy on taas hieman isompi paikka heti siinä Nanangon vieressä.

Sori tää maailman huonoin kartta


Ajettiin ensin Nanangoon Ianin luo ja sieltä sitten Kingaroyhin Food & Wine festivaaleille jonne maksoi $15 sisälle jonka maksettuaan sai sitten maistella viinejä, juustoja ja fudgea yms mielin määrin. Ja sitä viiniähän sitten maisteltii koko rahan edestä ja taidettiin myös ostaa kotiin pari pulloa.

no sitä viiniä....

Ai niin ton viininmaistelun lisäksi päivän ehdoton kohokohta oli kun sisäänpääsyä maksettaessa multa kysyttiin henkkarit! Olin myös ainut meidän kymmenhenkisestä porukasta (ja vanhin) jolta niitä kysyttiin. Ou jee näytän edelleen nuorelta. Meikäläinen hymyili ku hangon keksi loppupäivän.

Lauantai kului siis maaseudulla aurinkoisessa ja paikoitellen erittäin kuumassa säässä viinistä ja ruoasta nauttien. Kotona oltiin kymmenen maissa illalla ja mä taisin mennä suoraan nukkumaan. Ok, näytän ehkä nuoremmalta ku mitä henkkarit kertoo mutta fyysisesti oon vanha. Ei vaan jaksa pysyä hereillä myöhään kun on ollut koko päivän menossa.

terveellistä ruokaa: woodfire pizza


lisää tervellistä ruokaa; deepfried peruna kiekura-hommeli... mielenkiintoinen mutta hyvä








Sunnuntaina saatiin nukkua hieman pidempään ennen koti-ja rakennusmessuille menoa. Mä en kyllä oikeen tiedä mitä me siellä tehtiin kun ei olla rakentamassa eikä remontoimassa. Mentiin lähinnä kaveripariskunnan seuraksi ja olihan siellä kaikkea mielenkiintoista vaikkei ehkä ihan ajankohtaista meille. Otettiin osaa kaikkiin mahdollisiin kilpailuihin ja voitetaan tietenkin jotku aurinkosähköpaneelit katolle kun ei ole sitä kattoa mihin ne laittais :)
Kyllä sieltä messuilta jotain mukaankin tarttui, ei kyllä itselle vaan pikkusiskolle. Se ”jokin” matkaa matkalaukussa mukana Suomeen kesäkuussa.
Sunnuntai iltapäivällä messujen jälkeen vanhus-tauti iski ja oli pakko ottaa päikkärit. Ehkä ens viikonloppuna sais nukuttua ja rentouduttua enemmän vaikka aina hunolta näyttää. Tarkotus olis mennä auttamaan kavereiden muutossa. No kunhan ei tartte nousta kuudelta niin kaikki hyvin.

1 comment

  1. Hah, tässä iässä se papereiden kysyminen on ihan parasta kohteliaisuutta :D Tosin oon ehkä tän vuoden kuluessa vanhettunut kun multa ei tänä vuonna oo kysytty papruja ;< Viime vuonna kyllä kysyttiin vielä n.5 kertaa :D

    ReplyDelete

© Living in Down Under
Maira Gall