Tuesday 31 January 2012

Weekend in Noosa


Viime viikonloppu kului Sunshine Coastilla ja tarkemmin sanottuna Noosassa. Päätettiin porukalla muutama viikko sitten, että lähdetään sinne viettämään Australia päivää ja samalla pitkää viikonloppua.



joku hullu australia-päivä fanaatikko halus poseerata mulle :)

Sää ei ollut paras mahdollinen mutta vaikka ainakin itse olin toivonut vähän enemmän aurinkoa ja rantakelejä niin eipä se lähes taukoamaton sade onnistunut pilaamaan meidän viikonloppua.

Lähdettiin ajamaan Brisbanesta torstaiaamuna yhdeksän maissa ja perillä oltiin joskus yhdeltätoista. Brisbanessa oli lähes pilvetön taivas aamulla mutta mitä lähemmäs Noosaa päästiin sitä huonommaksi ilma muuttui. Yhdessä vaiheessa vettä tuli aivan kaatamalla, tiet tulvi parissa paikassa hieman eikä edellä ajavaa autoa näkynyt ollenkaan.

Perille päästiin kuitenkin ehjin nahoin ja kirjauduttiin sisään meidän ihanaan huoneistohotelliin Noosa Offshoreen joka sijaitsi aivan Noosa riverin vieressä. Jos joku joskus eksyy Noosaan niin voin suositella Offshorea erittäin lämpimästi.

Meillä oli kaksi 3-makuuhuoneen huoneistoa joissa molemmissa oli kaksi makuuhuonetta parisängyillä ja yksi makuuhuone kahdella yksittäisellä sängyllä. Huoneistoista löytyi myös iso keittiö ja olohuone sekä parveke ja kodinhoitohuone. Ihan mahtava paikka.

Torstaina käytiin täyttämässä jääkaappi ruoalla ja juomalla ja hakemassa alakerran fish&chips paikasta luonaaksi calamaria ja ranskiksia. Ilmakin alkoi hieman parantua ja saatiin nauttia jopa auringosta hetken ajan. Vedettiin siis äkkiä uikkarit päälle ja mentiin tsekkaamaan hotellin "lämmitetty" uima-allas. No se ei todellakaan ollut lämmitetty vaan vesi oli ihan pirun kylmää. Jäävedessä uinnin jälkeen olikin sitten mukava hypätä ihanan lämpimään porealtaaseen jossa tuli ton viikonlopun aikana viettyä aikaa ihan kiitettävästi.
Hotellin sauna oli myös ahkerassa käytössä ja oli muuten hyvä sauna. Sai kunnon löylyt vaikka aluksi hieman epäilinkin saunan tehoa. Näytti meinaan hieman oudolta siis ei sellaselta kunnon saunalta näin suomalaisen silmään. By the way jokainen meidän porukasta osaa nyt lausua saunan oikein eli suomalaisittain eikä "soona".


Calamari & chips.... mmmmmm

Todiste siitä ettei satanut koko aikaa

Torstai iltana suunnattiin läheiseen gourmet pizzeriaan syömään pizzat ja sen jälkeen takaisin kämpälle pelaamaan jengaa ja pictionaryä muutamien juomien kera.

Seuraavana päivänä satoi lähes koko päivän joten käytiin vaan lounaalla Noosa Surf Clubilla ja iltapäivällä käytiin kalastamassa joella. Oltiin ainoat hullut kalastamassa kaatosateessa :) Kun kalastus alkoi tylsistyttämään(lue: oltiin läpimärkiä ja kylmissään) palattiin takas hotellille jossa poreallas ja sauna ottivat meidät lämpimästi vastaan.




Lauantaina oli ennusteista huolimatta sateeton päivä joka sopi meille mainiosti koska oltiin vuokrattu vene neljäksi tunniksi. Veneellä oli grilli eli seilattiin ympäri jokea, kalastettiin, grillattiin ja juotiin muutama olut. Taidettiin myös juuttua kiinni hiekkasärkkään pari kertaa mutta se ei menoa haitannut. Laitettiin pojat hyppäämään pois veneestä ja työntämään sen irti hiekasta ja taas mentiin. Päivä oli pilvinen ja aurinko paistoi ehkä noin vartin verran mutta onnistuttiin joka iikka silti polttamaan itsemme. On se kumman kun sitä ei opi miten voimakas aurinko täällä on. Eli aurinkorasvaa vaan vaikka olis kuinka pilvistä jos aikoo oleilla ulkona pidempään.

ryhmä-rämä valmiina kalastus reissulle

meidän paatti


lounas valmistumassa veneen grillissä


Kalastusta käytiin kokeilemassa vielä keskellä yötä kun ei nukuttanut. Oli aika hienoa olla autiolla rannalla kalastamassa tähtien ja kuun valossa.


midnight fishing

sain tollasen hirmu ison kalan

Kaikenkaikkiaan kalansaalis jäi aika heikoksi. Kaikki mitä onnistuttiin nappaamaan oli joko liian pieniä tai sitten syömäkelvottomia mutta ihan mukavaa touhuahan se silti oli. Olin jo ehtinyt unohtaa miten paljon tykkään kalastamisesta koska viimeisestä kerrasta taitaa olla aikaa jo vuosia. Pienempänä kaytiin mato-ongella ahkeraan kesämökillä.

Viikonloppu oli siis erittäin onnistunut huonosta säästä huolimatta. Hyvä seura tekee ihmeitä eikä sillä säällä ole niin väliä kun on muuten hauskaa. Uusi reissu on jo suunnitteilla mutta kohteesta ei ole vielä tietoa. Noosaan palataan ihan varmasti viimeistään elokuussa nytkin reissussa mukana olleiden kavereiden häitä juhlimaan.

Parin viikon päästä ois vuorossa reissu Sydneyhin Roxetten konserttiin...ou jee! ;)

Vähän lisää kuvasaldoa viikonlopulta... kaikki kuvat otettu uudella järkkärillä (Nikon D3100) jota en osaa vielä käyttää kunnolla.


saako Suomesta näitä Cokis pulloja nimillä?


joku lintu

taas joku lintu, tän mä googletin mut nimi on päässy unohtumaan...



rapu
meidän hotelli... oikealla alhaalla on meidän parveke

2 comments

  1. haha loistava toi fanaatikko!keltainen lintu taitaa olla honeyeater!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah, eiks olekin?! mä heiluin kameran kanssa parvekkeella ni tyyppi tuli poseeramaan ;)Suomessa kukaan tuskin pukeutuis itsenäisyyspäivänä vastaavanlaiseen suomenlippu-pukuun.
      Honeyeater, sepä se! :) blue-faced honeyeater... piti mennä uudelleen googlettamaan

      Delete

© Living in Down Under
Maira Gall