Wednesday 29 February 2012

Last Day of Summer

Täällä on kuulemma ollut tänään karkauspäivän lisäksi kesän viimeinen päivä eli huomisesta alkaen Brisbanessa eletään syksyssä. Eipä tuo syksyn tulo hirvesti säähän vaikuta ainakaan saman tien, lämmintä ja aurinkoista säätä pitäisi riittää vielä ainakin pari kuukautta. Se pahin ilmaskosteus ja hiostavuus on kyllä onneksi alkanut vähenemään ja se tekee syksystä ainakin mulle siedettävämmän vuodenajan kuin kesä. Lämpöä siis riittää ja takapihan uima-altaalle tulee ihan varmasti vielä käyttöä ennen talvea.



Brisbanen syksy on ilmastoltaan vähän  kuin Suomen kesä, ilman niitä valoisia öitä joitsta täällä ei saa nauttia koskaan. Täällä on jo alkanut iltaisin pimenemään hieman aikaisemmin kuin keskikesällä ja kohta sitä saa taas kävellä pimeässä bussipysäkiltä kotiin töiden jälkeen. Nyt on jo lähes pimeää kun tullaan lenkiltä takaisin siinä vähän ennen seitsemää. Pimeys tarkoittaa sitä, että ei näe mitä kaikkia kivoja (lue: inhottavia) ötököitä päin kävelee. Meidän lenkkireitin varrella on sellainen polku kahden talon välissä jonka varrella kasvaa palmuja sun muita puita ja pensaita ja kaikki ihanat hämähäkit tykkää kutoa seittejä sinne. Oon nyt muutaman kerran kävellyt suoraan verkkoon ja saanut lähes paniikkikohtauksen. Nyt pistän Craigin aina kävelemään edellä tolla polulla eli se saa huitoa kaikki hämähäkit ja seitit ensin pois :)





Toinen mistä en tykkää pimeän tullen on valtavan kokoiset lepakot (fruit bat/flying fox). Ne onnistuu aina säikäyttämään mut kun kuljen jonkun palmun ohi jossa ne on syömässä hedelmiä ja sitten ne lehahtaa lentoo nenän edestä. Jotku lentää hirveen matalalla ja mulla menee kylmät väreet kun näen niitä. Ne on vaan jotenkin inhottavia.



Kesän viimeisen päivän lisäksi tänään on siis myös karkauspäivä jolloin naiset saavat perinteisesti kosia. Mä päätin jättää kuitenkin tämä  tilaisuuden väliin koska olen niin vanhanaikainen, että mun mielestä kosiminen on miesten hommaa ;) No, jos alkaa kaduttamaan eikä toi mies ole saanut siihen mennessä kosittua niin neljän vuoden päästä on sitten uusi tilaisuus. Toivottavasti mut on kuitenkin siihen mennessä rengastettu.







Sunday 26 February 2012

Sunnuntai

Se olis sitten taas viikonloppu ohi ja paluu arkeen edessä huomenna. Mikä siinä on, että viikonloput menee aina aivan liian nopeasti? Perjantaina töiden jälkeen on ihana fiilis kun tietää, että on koko viikonloppu edessä ja sitten aivan yht'äkkiä onkin jo sunnuntai ilta ja tulee sunday blues tunne. Mä tykkään mun työstä ja menen sinne joka päivä mielelläni mutta silti se vaan tuppaa hieman masentamaan sunnuntai iltasina ja herääminen maanantai aamuna on aina hippasen vaikeeta. Voiskohan noita viikonloppuja pidentää kolipäväsiks?!

Tää viikonloppu on mennyt Brisbanessa hieman sateisissa tunnelmissa. Perjantaina satoi lähes koko päivän ja eikä lauantaikaan ollut sen parempi.Aurinko paistoi aina välillä ja sitten seuraavana hetkenä tulikin aivan kaatamalla vettä. Uhmasin kuitenkin sadetta ja käväisin eilen iltapäivällä parilla viinilasillisella yhden kaverini kanssa joka oli käymässä Canberrasta. Ei oltukaan nähty kolmeen vuoteen eli juttua riitti. Nyt ois suunnitteilla reissu Canberraan jossa en ole vielä ehtinyt käymään.

Tänään lähdettiin iltapäivällä pienelle ajelulle Redcliff ja Shorncliffe nimisille alueille. Nää on siis Brisbanen kaupungin osia meren rannalla.Meiltä ajaa sinne noin puolisen tuntia. Tuolta ei löydy mitään kunnon uimarantaa eikä surffimeininkiä mutta muuten ihan mukava paikka.

eli me asustellaan tuolla Bridgema Downsissa ja tänään käytiin noissa kahdessa muussa sinisellä merkityssä paikassa

Tänään me käveleskeltiin rantaboulevardilla ja pysähdyttiin välillä kahville. Sää oli pilvinen mutta säästyttiin sateilta. Meren rannalla tuuli aika reippaasti ja siitä johtuen vesi oli likaisen ruskeaa. Mulla oli tietenkin kamera mukana (niikuin nykyään aina). Redcliff rannalta löytyi mm sodissa menehtyneiden ja puolustusvoimien muistomerkki.





Redcliffiltä ajettiin vielä Shorncliffen kautta kotiin.

Loppuilta meneekin sitten telkkarin äärellä rentoutuen. Mä katon aika vähän telkkaria mutta sunnuntaisin tulee mun ehdottomasti lempparein sarja tällä hetkelle Homeland. Ei mitään tietoa näytetäänkö tätä jo Suomessa mutta suosittelen katsomaan jos on mahdollisuus.

Nyt siis Homalandin pariin ja sen jälkeen unten maille. Palaillaan taas uusilla tarinoilla :) Loppuun vielä lisää tämän päivän maisemia.















Thursday 23 February 2012

Joyride in Sydney

Mä en oo koskaan ollu minkään tietyn bändin tai laulajan superfani, mutta yks nuoruuden lempparibändejä oli ehdottomasti ruotsalainen Roxette. Ipodissa soi edelleen muutamat biisit päivittäin työmatkoilla. Oli siis sanomattakin selvää, että oli enemmän kuin innoissani kuullessani Roxetten comebackistä ja odotin kuin kuuta nousevaa josko maailmankiertua ulottuisi tänne Australiaan asti. Ja ulottuihan se!

Aluksi lippuja tuli myyntiin vain yhteen konserttiin perjantaille 20 helmikuuta 2012 Sydneyhin ja sinne oli saatava liput koska en uskaltanut jäädä odottamaan mahdollisten muiden konserttipäivien ja kaupunkien julkaisua. Toi eka konsertti myytiin samantien loppuun ja sen lisäksi Roxetella oli/on 2 muutakin konserttia Sydneyssä ja yksi sekä Brisbanessa että Melbournessa.
Brisbanen konserttiin ois ollut tietenkin lyhyin matka mutta koska Sydneyn konserttiin oli jo liput hankittuna niin päätettiin, että sinne mennään ja samalla vietetään viikonloppu siellä.

Eli viime perjantaina oli aivan tuskaisen aikaisen herätyksen jälkeen suuntana taas kerran Sydney. Perille saavuttiin kymmenen maissa (NSW:ssä on day light saving eli kesäaika käytössä ja kello tunnin edellä Queenslandiin verrattuna). Napattiin juna lentokentältä keskustaan ja pienen etsimisen jälkeen löydettiin meidän aivan mahtava hotelli Radisson Blu Plaza. Hotelli oli itseasiassa n. korttelin päässä juna-asemalta mutta lädettiin unisina ensin väärään suuntaan.

Hotelli oli ehkä hieman kalliimpi mitä yleensä ollaan varattu mutta todellakin hintansa arvoinen. Yövyttiin siis tällä kertaa Radisson Blu Plazassa josta oli lyhyt matka Circular Quayhin sekä keskustaan esim.Westfieldin ostoskeskukseen. Huone oli ihana, ruoka hyvää ja henkilökunta aivan mahtavaa. Suosittelen erittäin lämpimästi. Me löydettiin ehdottomasti meidän vakkari hotelli Sydneystä.






tän kuvan ois ehkä voinut ottaa ennen kaikkien kamojen levittämistä

Hotelli hehkutuksen jälkeen itse asiaan eli Roxetteen ja Sydneyhin.

Perjantaina otettiin ihan rennosti; käytiin syömässä lounasta food courtissa ja otettiin torkut hotellilla. Haettiin viereisestä kahvilasta kahvit jotta olo virkistyisi hiemen ennen illan päätapahtumaa. Suihkun ja pikaisen illallisen jälkeen suunnattiin Monoraililla Darling Harbouriin ja Sydney Entertainment Centeriin jammailemaan Roxetten tahtiin.

Lämppärinä oli Aussi bändi 1927 joka oli mulle täysin uusi tuttavuus. Biisit oli ihan jees ja youtubesta löytyy videoita jos jotakuta kiinnostaa kyseinen bändi enemmänkin. Mun Ipodiin on päätyneet mm. If I Could  ja Compulsory Hero

Roxette aloitti soittamaan hieman aikataulusta myöhässä mutta eipä se haitannut. Tunnelma oli hyvä koko konsertin ajan ja nousi entisestään biisien Joyride, How Do You Do ja The Look mukana. Konsertti oli hyvä sekoitus vanhoja hittejä sekä kappaleita uudelta levyltä Charm School.

Illan kohokohta oli ehdottomasti Pretty Woman leffan kuuluisaksi tekemä It Must Have Been Love jonka aikana koko yleisö lauloi mukana ihan hurmoksessa ja itsellä ainakin meni kylmät väreet pitkin selkää. Joyride ja The Look biisien aikana taas tanssittiin katsomossa ja laulettiin äänet käheiksi. Upea konsertti ja lähtisin ilmanmuuta uudelleenkin Roxettea katsomaan.







Konsertin jälkeen käveltiin takas hotellille ja nautittiin yhdet drinkit hotellin baarissa ja kuunneltiin (mitään ymmärtämättä) humalaisten Japanilaisten hyvin äänekästä keskustelua.

Lauantaina nukuttiin hieman pidempään kuin edellisenä aamuna, vähän väsytti se perjantain 05.00 herätys edelleen. Suihkun kautta otettiin suunnaksi Circular Quay jossa käytiin syömässä aamupala ja juomassa kahvit aivojen virkistämiseksi. Aamupalan jälkeen käveltiin the Rocksin alueelle jossa kierreltiin viikonloppumarkkinoita ja muutamia pikkukauppoja siihen asti kun alkoi janottamaan ja kun kerran kello oli jo yli 12 todettiin, että kai sitä nyt jo voi kaljalle mennä. Terassi ja kylmät juotavat siis kutsuivat seuraavaksi. Mojito ja kuuma päivä pisti nukuttamaan eli takaisin hotellille hieman lepäämään. Jossain vaiheessa käytiin myös testaamassa uima- ja pore-allas sekä höyryhuone (steam room). Ei ollut siis saunaa mutta kyllähän toi steam roomikin näytti toimivan vaikka ei se kunnon saunaa voita.








Meillä oli tarkoituksena lähteä illalla Kings Crossille mun yhtä kaveria katsomaan joka on töissä yhdessä baarissa/yökerhossa siellä mutta toisin kävi. Mulle iski paha migreeni eli päätettiin jättää Kings Cross sekä baari(t) väliin ja tilattiin huonepalvelusta illallista ja kateltiin leffoja. Vähän myöhemmin käytiin haukkaamassa raitista ilmaa ja käveltiin hakemaan jäätelöä Circular Quaystä ja samalla sain napattua pari valokuvaa.





mulla ei oo vissiin noi kameran yö/pimeä kuva asetukset ihan kohdillaan..

Sunnuntaina nukuttiin pitkään, käytiin alakerrassa syömässä buffet aamiainen (oonko joskus maininnut miten paljon rakastan hotellien buffet aamiaisia? Radissonin oli ihan huippu!) ja saatiin late check-out eli mentiin aamiaisen jälkeen vielä hetkeksi nukkumaan ennen lentokentälle lähtöä.
Sydneyn reissusta jäi taas kerran hyvä maku suuhun ja tykkään tosta kaupungista joka kerralla enemmän. Kotiin oli kuitenkin mukava palata vaikka paluu arkeen ei sujunut täysin mallikkaasti. Maanantaina vaivasi migreeni (edelleen) ja tiistaina onnistuin kehittämään jonkun flunssan tapaisen. Nyt on jo olo kohentunut ja viikonlopuksi pitäisi olla taas kaikkea kivaa tiedossa mm treffit kaverin kanssa jota en ole nähnyt yli kolmeen vuoteen.

Tuesday 14 February 2012

Ystävänpäivä

Brisbanessa ei ole tänään voinut välttyä siltä tosiasialta, että on Valantines Day. Joka kadunkulmassa myytiin ruusuja sun muita kukkapuskia ja muuta oheissälää. Kun lähdin töistä tuli vastaan useampikin hermostuneen näköinen nuorimies ruusujen ja suklaarasioiden kanssa. Olivat kaikki niin herttaisen näköisiä. Toivottavasti lahjojen saajat olivat otettuja.

Mulle 14 helmikuuta on aina ollut suomalaiseen tapaan ystävänpäivä, päivä jolloin muistetaan ihania ystäviä korteilla ja nyt viime vuosina tekstiviesteillä tai sähköpostilla. Tän päivän romanttista (ja kaupallista) jenkkiversiota en oo mitenkään hirveesti koskaan juhlinut. Tänä vuonna ostin tolle toiselle puoliskolle pienen lahjan, jotain mitä tiesin, että se oli halunnut jo pitkään eli en mitään turhaa valantines day krääsää.

Parina aikaisempana vuonna ollaan käyty kahdestaan ulkona syömässä Valentine's Daynä, mutta tänä vuonna sain kotona tehdyn illallisen... roasted pork & vegetable. Oli hyvää! :)
Kotiin tullessa mua odotti myös kaunis kukkakimppu eli kai tästä tämän päivän romanttisesta versiostakin täytyy ainakin hieman tykätä.


Ihanan illallisen ja kauniiden kukkien lisäksi mun mieltä on tänään lämmittänyt puhelinsoitto parhaalta kaverilta. Pitkään aikaan ei olla nähty ja välillä menee sähköpostien yms kirjoittamiseen luvattoman kauan aikaa mutta silti mä voin luottaa siihen, että meidän ystävyys säilyy ja se merkitsee ihan mielettämän paljon.

Ihanaa ystävänpäivää kaikille!
© Living in Down Under
Maira Gall