Tuesday 7 June 2011

Töitä ja maaseutumatkailua

Nyt on jo toinen viikko uudessa työpaikassa menossa ja tähän mennessä oon viihtynyt siellä tosi hyvin. Työkaverit on kivoja ja ilmapiiri töissä rento. Palkkakin on huomattavasti parempi kuin mitä aluksi luulin. En tiedä mistä sen ekan summan sain päähäni mutta sopparia allekirjoittaessa koin siis mukavan yllätyksen palkan suhteen. Vähemmälläkin olisin tuon työn ottanut vastaan, olisin varmaan mennyt palkattakin töihin hetkeksi aikaa sillä niin kyllästynyt olin kotona hengailuun.

Opettelen siis palkanlaskennan saloja töissä ja joka päivä opin uusia mielenkiintoisia ja vähemmän mielenkiintoisia asioita mm. Australian verotuksesta, eläkerahastoista yms. Välillä tuntuu että suurin osa menee täysin yli hilseen mutta eiköhän sitä jotain myös tuonne pääkoppaankin tallennu. Toivotaan ainakin niin. Työ on pääasiassa ihan mielenkiintoista ja mukavaa siis ainakin vielä...
 Tylsiäkin hetkiä on toki ollut mutta lähes aina on sen verran kiire ettei pääse tylsistymään ja aika menee nopeasti

 Aikaiset aamut tekee vielä hieman tiukkaa ja ruuhkabussissa istuminen kaksi kertaa päivässä n. 40 min per suunta ei oo mitenkään mukavaa. Näistäkin "haittapuolista" huolimatta töihin on kiva mennä enkä ole edes hirveän kärttyinen aamuisin kun kello soi 06.20! Tuntuipa muuten ihanalta nukkua pitkään lauantaiaamuna. Ei noita viikonloppuja osaa oikein arvostaa kun on työttömänä.

 Se, että työpaikka on ihan Brisbanen keskustassa ja lounastauko kestää tunnin on sekä hyvä että huono asia. Hyvä siinä mielessä, että lounastauolla ehtii vaikka pankkiin tai postiin hoitamaan asioita ja jos on edellisenä päivänä laiskottanut enkä ole jaksanut tehdä eväitä on parin minuutin kävelymatkan päässä vaikka mitä lounas-mahdollisuuksia. Huono puoli on se, että myös kaikki ihanat kaupat houkutuksineen ovat aivan vieressä eli shoppailemaan pääsee vaikka joka päivä. Houkutuksiin kuuluu myös Starbucksin kahvit ja muffinsit yms muut ihanat mutta lihottavat ruokapaikat. Tähän mennessä olen onnistunut välttämään houkutuksia ja syönyt kiltisti itse tehtyjä eväitä. Tiukkaa on tehnyt koska työkaverit käyvät lähes joka päivä hakemassa ruokaa kuten kiinalaista, hamppareita ja ranskalaisia yms. ja syövät ne sitten toimistolla. Ruoan tuoksu houkuttaisi kyllä itseäkin hakemaan herkkuja mutta vielä olen tyytynyt omiin salaatteihin ja hedelmiin. Työkaverin synttärikakkua tuli kyllä pala syötyä mutta sehän olisi ollut törkeää kieltäytyä. Vai mitä? ;)



Maaseutua Brisbanen lähistöllä

Töiden lisäksi olen ehtinyt juhlia kaksia synttäreitä viime viikonloppuna. Lauantaina oli Craigin synttärit joita vietettiin perheen kesken. Isot juhlat eli ne Cocktail partyt ovat nyt lauantaina ja niitä järjestellessä onkin mennyt suurin osa vapaa-aikaa. Vielä pitäisi tehdä ruokia ja järjestää musiikki ja koristelut juhliin.







Sunnuntaina oli vuorossa toiset synttäri ja ajettiin maaseudulle niitä juhlistamaan. Craigin vanha koulukaveri järjesti synttärilounaan isovanhempiensa maatilalla. Oltiin koko päivä ulkona ja pelattiin mm. lentopalloa pellolla ja yritettiin väistellä lehmän jätöksiä :) Mun päivä meni valitettavasti vähän pilalle koska hevoset yms. aiheuttivat kauhean allergisen nuhan mutta siitäkin huolimatta oli kivaa. Maaseudulla oli ihanan rauhallista mutta totesin taas, että en kyllä itse pystyisi asumaan niin kaukana kaupungista.

Nyt taitaa olla aika mennä nukkumaan että taas jaksaa nousta virkeänä töihin rahaa ansaitsemaan. Eka palkkapäivä ois ens viikolla ja sen kunniaksi ajattelin mennä vähän shoppailemaan... ihan vähän vaan.


Heppoja


Rocky


2 comments

  1. Isot onnittelut työpaikasta! :) Etsitkö pitkään? Kuinka helposti ulkomaalaiselle tarjoutuu ylipäätänsä mahdollisuus töihin Australiassa? Ovatko australialaiset siinä mielessä avoimia? Entä minkälaisia aussit ovat työkavereina? Eroaako työympäristö jotenkin suomalaisesta?

    Paljon kysymyksiä, mutta kiinnostaa tietää, miten Australiassa. Jotenkin tuntuu, että Euroopassa ollaan hieman liian sulkeutuneita ja tiukkoja.

    Ja poikkis on miettinyt omia työmahdollisuuksiaan jossakin muualla kuin Euroopassa, ja Australia olisi yksi vaihtoehto. Siihen nyt on vielä aikaa ja täytyy katsoa, miten asiat menevät... Mutta en sanoisi ei Australialle. :)

    ReplyDelete
  2. Moi Avelina ja kiitos onnitteluista!

    Tää on nyt siis mun toinen ns. kunnon työpaikka Australiassa ja mulla on käynyt hyvä tuuri molempien suhteen eli työkaverit on ollut todella mukavia ja työilmapiiri miellyttävä ja rento. Täällä Brisbanessa ainakin on aika tiukat pukeutumissäännöt suurimmassa osassa ns. toimistotöitä. Vaikka ei ollakaan asiakkaiden kanssa tekemisissä kasvotusten niin silti panostetaan pukeutumiseen. Monissa paikoissa on myös ns. casual friday jolloin voi pukeutua hieman rennommin esim. farkkuihin.

    Kyllähän täällä ulkomaalaiselle töitä löytyy jos on kokemusta ja osaa kunnolla englantia. Se tietenkin auttaa jos on koulutus/kokemusta joltain sellaiselta alalta jossa täällä on pulaa työntekijöistä. Silloin on myös helpompaa saada työviisumi.
    Itseä täytyy myös osata mainostaa ja kehua hakemuksissa ja CV:ssä mikä ehkä eroaa hieman suomen käytännöstä. Ei mitään liioittelua kuitenkaan mutta täytyy erottua joukosta koska isoimmissa kaupungeissa samaa työpaikkaa voi hakea monta sataa hakijaa. Mun nykyiseen paikkaa tuli kuulemma ensimmäisen tunnin aikana yli 50 hakemusta ja ne joutu ottamaan sen ilmotuksen pois parin tunnin jälkeen.

    Pakko myös myöntää, että kyllä täälläkin osataan olla sulkeutuneita ja tiukkoja ulkomaalaisia kohtaan ja olen myös kuullut, että joissain firmoissa hakemukset joissa on ulkomaalainen nimi menevät suoraan roskikseen.
    Jos vertaa Suomeen niin täällä on kuitenkin ulkomaalaisen helpompi saada töitä kuin Suomessa. Tietysti asiaan vaikuttaa myös suomessa tuo kielimuuri.

    Aussit osaavat olla myös avoimia ja itse en ainakaan ole kokenut minkäänlaista "rasismia" täällä. Päinvastoin kaikki ovat aina todella kiinnostuneita siitä että olen suomalainen ja haluavat tietää Suomesta yms.

    Tällä kertaa hain itse töitä n.3.5kk ennen kuin tärppäsi. Hain todella montaa paikkaa, lähinnä sellaisia töitä joista oli paljonkin kokemusta mutta en edes päässy haastatteluun. Epätoivo meinasi välillä iskeä ja ehdin jo ajatella, että en ikinä löydä töitä. Nyt on kuitenkin hyväpalkkainen vakkariduuni eli kaikki hyvin!


    Toivottavasti tästä sepustuksesta on jotain hyötyä. Jos tulee muita kysymyksiä mieleen niin vastaan mielelläni. :)

    ReplyDelete

© Living in Down Under
Maira Gall