Sunday 2 October 2011

Joulu on taas?????

Mä oon henkeen ja vereen jouluihminen ja rakastan kaikkea joulussa. Rakastan jouluruokia ja niiden tuoksua, pipareita ja etenkin niiden leipomista. Koristeita, glögiä, kynttilän valoa ja kuusen tuoksua. Jouluohjelmia telkkarissa (jopa niitä tylsiäkin koska ne kaikki kuuluvat jouluun), rauhoittumista pariksi päiväksi ja perheen kesken oloa. Lahjojen antamista ja saamista (tottakai!). Lyhyesti sanottuna rakastan kaikkea joulussa jopa Australialaisessa joulussa joka ei kuitenkaan ole mitää Suomen jouluun verrattuna.
On kuitenkin yksi jouluun liittyvä asia josta en pidä ja se on se kun kaupat alkavat myymään kaikenmaailman joulukrääsää aivan liian aikaisin... joka vuosi tuntuu, että koristeet ja kortit yms tulevat kauppoihin aina vain aikaisemmin.

Niin myös tänä vuonna. Viime tiistaina olin turhan aikaisin keskustassa, bussi oli turhankin ajoissa ja aikaa ennen töiden alkamista oli reippaat 40min joten suunnistin ensin Woolworthsiin (paikallinen K-supermarket) hakemaan eväitä yms ja sen jälkeen päätin vielä käväistä Big W:ssa (paikallinen Anttila) katselemassa kirjoja. Palloilin siinä sitten kirjahyllyn edessä muutaman minuutin ja lueskelin muutaman takakannen kun huomasin jotain outoa kirjahyllyn toisella puolella; iso hyllylliset tekokuusia ja koristeita, joulukortteja ja lahjapaperia jne jne. Piti oikein hieraista silmiä! siis mitä? Joulukrääsää kauppa täynnä jo syyskuussa!

Joulusta menee maku jos sitä aletaan mainostamaan liian aikaisin, joskus siinä marraskuun loppupuolella on mun mielestä hyvä aika mutta ei syyskuussa! Ei, ei ja vielä kerran ei! Pelottaa oikein mennä kauppoihin nyt ens viikolla koska siellä varmaan soivat jo joululaulut. Onhan nyt kuitenkin jo lokakuu ja jouluun on enää aikaa vain vajaa 3kk niin onhan se toki sopivaa soittaa kulkusia ja petteri punakuonoa tauotta. Aaargh!!!

Siinäpä se, mun avautuminen joulusta. Seuraavan kerran lupaan kirjoittaa kyseisestä aiheesta vasta ... no vaikka joulukuussa kun on se joulu.

No comments

Post a Comment

© Living in Down Under
Maira Gall