Saturday 14 April 2012

Voihan Migreeni!

Tänään oli tarkotuksena lähteä viettämään kauan ja suurella innolla odotettua tyttöjeniltaa parin ihanan suomalaisen kaverin kanssa mutta toisin kävi ja istun kotona yöpuku päällä sen sijaan, että kumoaisin cosmoja kurkkuuni baarissa. Tanssilattian valloittaminen ja drinksut jäi nyt siis väliin koska migreeni vei voiton.

Oon kärsinyt migreenistä jo vuosia ja kävin muutaman kerran lääkärillä sitä valittamassa ja sain vain vahjoja särkylääkkeitä joista ei tietenkään ollut mitään apua. Vihdoin varmaankin jotain kolme vuotta sitten menin yksityiselle josta sainkin kunnon migreenilääkkeet kokeiluun. Seuraavan kerran kun tuo lamaannuttava päänsärky iski otin kyseisen lääkkeen ja voi sitä ilon ja helpottuneisuuden määrää kun kipu hellitti vähän yli puolessa tunnissa.

Australiassa sain taas taistella, että sain kyseisen lääkityksen sillä alkuun lääkärini väitti, että kyseistä lääkettä ei saa täältä ja määräsi vain vahvoja särkylääkkeitä ja kehoitti juomaan runsaasti vettä migreenikohtauksen iskiessä. Lääkärikäynnin jälkeen menin nettiin ja googlen avulla löysin kuin löysinkin migreenilääkkeeni Australian apteekkiliiton (tai jonkun vastaavan) sivuilta ja soitin lääkärilleni joka kirjoitti reseptin.

Nykyään kärsin migreeneistä noin kerran kuussa ( joskus useammin ) ja yleensä yksi tabletti riittää viemään kivun pois. En tiedä mistä johtuen migreeni iski tällä kertaa pahempana. Torstaina jouduin ottamaan lääkkeen iltapäivällä töissä ja kipu hellittikin suh nopeasti. Perjantaina aamuyöllä heräsin kuitenkin siihen, että kipu oli palannut ja otin uuden tabletin. Kipu hävisi taas mutta palasi uudelleen perjantaina iltapäivällä eli uutta tablettia taas vaan naamaan. Tänään eli siis lauantaina heräsin taas kerran tuttuun jomottavaan kipuun vasemmalla ohimolla (kipu säteilee myös silmän taaksen, korvaan, silmän alapuolelle ja niskaan. Hartia on myös usein vasemmalla puolella aivan jumissa ja kipeä migreenin aikana).
Päätin lähteä käymään lääkärillä koska kertaakaan aikaisemmin migreeni ei ole uusiutunut näin montaa kertaa. Lääkäri ei osannut sanoa juuta eikä jaata, kehotti vaan ottamaan pari vahvaa särkylääkettä ja juomaan paljon vettä ja menemään nukkumaan. Noudatin ohjeita ja onnistuin pääsemään eroon niska ja hartiakivuista. Itse migreeni jäi ja otin taas kerran migreeni lääkkeen ja menin uudelleen nukkumaan.
Koko päivä on siis mennyt nukkuessa ja vaikka migreenikipu onkin poissa, olo ei ole todellakaan mahtava. Lääkkeet väsyttävät ja laittavat pään hieman sekaisin joten päätin jäädä kotiin lepäämään.

Kiva ilta ulkona jäi siis tällä kertaa vain haaveeksi mutta toivottavasti uusi tilaisuus tulee pian. Ja toivottavasti migreeni ei pilaa seuraavaa kertaa :(

No comments

Post a Comment

© Living in Down Under
Maira Gall