Tuesday 10 May 2011

Freezing

Brrrrrr!!!! Täällä on kylmä!! Mä tiesin, että tää oli odotettavissa koska oon täällä aikasemminkin pari talvea viettänyt mutta silti se pääs yllättämään.
Viime yönä heräsin siihen kun paleli niin pirusti, lähinnä koska tuo rakas poikaystävä oli (kuten aina) varastanut kaikki peitot. Sain kuitenkin revittyä niitä hiukan takaisin itselleni ja oli vielä pakko laittaa villasukatkin jalkaa. Ja aamulla heräsin sitten kurkku kipeänä :( Kiva!
Ulkona paistaa kyllä aurinko pilvettömältä taivaalta mutta kylmä siellä kuitenkin on. Meillä ei ole lämpömitaria mutta netin sääsivusto kertoo seuraavaa:




Eihän toi +22 niin hirveen kylmältä kuulosta ja Suomessa se oliskin jo melkein shortsikeli mutta täällä se tuntuu kylmältä ton kuuman ja hikisen kesän jälkeen. Öisin mennään jo alle +10 asteen eli ei ihme, että palelee. Nää aussithan ei oo koskaan kuullutkaan mistään tuplalasituksista tai kunnon tiivisteistä saati sitten keskulämmityksestä eli sisällä varsinkin on kylmä. Pattereita ei ole, ei ainakaan meillä. Ilmastoinnin saa puhaltamaan lämpimämpää ilmaa mutta sitten on taas sähkölaskut pilvissä. Se oma sauna alkaa kuulostamaan entistä houkuttelevammalta. Niin ja lisäänpä siihen oman talon/asunnon toivelistaan myös takan.

Multa kysellään täällä, että miten sulla voi olla kylmä kun olet Suomesta? Yritän sitten parhaani mukaan selittää että Suomessa ei ole koskaan sisällä kylmä, vaikka ulkona oliskin -20 ni sisällä on silti lämmin toisin kuin täällä. Ulkona täällä viihtyy hyvin tässä viileämmässä säässä; farkut ja kevättakki päälle ni tarkee hyvin ja lenkillekin on mukavampi mennä kun ei hiki valu ensimmäisen 5 minuutin jälkeen. Se mikä tekee tiukkaa on sisällä olo. Ois niin kiva iltasin makoilla sohvalla ja katsoa telkkaria rauhassa mutta kun piru vie jäätyy jos on paikallaan. Tarttee pukeutua kuin olis lähdössä pohjoisnavalle ja silti palelee. Nytkin on sormet ihan jäässä! Pitää varmaan kaivaa ne sormikkaat esille jostain. Pari kuukautta pitäis kestää tätä ”kylmyyttä” ja sitten alkaa kevät ja saa taas valittaa siitä miten täällä on liian kuumaa ja kosteaa :)
Mä kyllä tykkään viileämmästä ilmasta ja muuten tää Brisbanen talvi olis aivan täydellinen jos vaan ei tarttis jäätyä sisällä. No eihän tää onneks oo mitää verrattuna Englantiin jossa oli talvisin oikeesti kylmä mutta samalle periaatteella rakennetut talot ja samat ikkunat kun täällä. Lämmitys oli mutta meillä se sano sopimuksensa irti aina välillä ja sitten sitä paleltiin ja yritettiin lämmittää asuntoa uunin avulla. ;) Oi niitä aikoja!

Vaikka myönnänkin, että täällä on kylmä niin en kuitenkaan ole täysin Australialaistunut sillä en kulje villakangastakki päällä! Niitä on jo näkynyt ihmisillä noin kuukauden ajan. Siis sellaisia samanlaisia takkeja joita ihmisillä on päällä Suomessa kun on oikeesti kylmä siis ihan miinus asteita. Täällä sellainen vedetään päälle näköjään heti kun lämpötila menee alle +25. Pistää hiukan naurattamaan. Mulla on tähän mennessä riittänyt Australian talvessa ja myös siis Sydneyssä jossa on kylmempää kuin täällä, ihan normi kevättakki ja neuletakki. Kaulahuivia ja hanskoja olen käyttänyt täällä muutaman kerran. Mutta villakangastakkia en ajatellut päälleni täällä laittaa. Sen säästän Suomea varten.


Loppuun vielä pari kuvaa Craigin veljen uudesta koiranpennusta. Käytiin siellä vierailulla ja äitienpäivää viettämässä. Niin ja tietenkin tätä pientä ihanuutta paijaamassa. Tahtoo myös koiran!!



No comments

Post a Comment

© Living in Down Under
Maira Gall