Tuesday 25 December 2012

Tule joulu kultainen

Täällä Brisbanen helteessäkin aletaan päästä joulutunnelmaan. Piparit on paistettu viime viikolla ja rosolli on jääkaapissa valmiina odottamassa huomista joululounasta. Kuusi on koristeltu pari päivää sitten ja takapihan jouluvalot asennettu.




Meidän suomi-australia jouluperinteisiin on tänäkin vuonna kuulunut Joulurauhan julistuksen katsominen netin kautta livenä. Koti-ikävähän sen katsomisesta tulee mutta samalla myös joulu tuntuu todelliselta. Lumiukko pitää tietenkin myös katsoa aattona, ihan niinkuin Suomessa. Tosin täällä DVD:ltä.

Eihän se joulu täällä vieläkään oikein tunnu kunnon joululta; puuttuu kuusen tuoksu, lumi ja suomalaiset jouluherkut. Ensi jouluksi olisikin tarkoitus päästä Suomeen joulun viettoon. Kolme helteessä vietettyä joulua riittää ja väliin on pakko saada kylmä ja toivottavasti luminen joulu.


Tänä vuonna mennään kuitenkin vielä joulutunnelmissa aussien tapaan eli Joulupäivän aamuna jaetaan lahjat ja sen jälkeen syödään niin, että napa rutisee. Iltapäivä tulee varmaan pitkälti kulumaan altaalla drinkkien kera. Meneehän se joulu näinkin :)


Tunnelmallista ja Hyvää Joulua kaikille!!

No comments

Post a Comment

© Living in Down Under
Maira Gall