Tuesday 25 October 2011

Sydney....again

Tulee hieman ns. jäkijunassa nää postaukset mutta ei nyt voi mitään...

Syyskuun alussa kävästiin kolmen päivän reissulla Sydneyssä Suomi-vieraiden kanssa. Yötä oltiin Aaron's Hotel nimisessä hotellissa Hay Marketin alueella. Hotelli sijaitsi hyvällä paikalle esim. Central Stationille käveli vajaa 10minuuttia ja lähimmälle Monorail asemalle oli n. viiden minuutin kävely. Monoraililla ajelimmekin jokaisena päivänä... pari kertaa istuttiin vaan ihan huvin vuoksi kyydissä parin kierroksen ajan. Ai miksi? No siks kun se oli niin kivaa! :)

Hotelli oli ihan jees, ei niitä parhaita joissa olen yöpynyt mutta ei huonoinkaan. Huoneet olivat pieniä ja liikenteen meteli häiritsi jonkin verran. Kylppäri oli ehkä suurin pettymys. Kesti ikuisuuden, että sai lämmintä vettä (ei ollu hirveen kiva seisoskella suihkukopissa n. 10 min venaamassa sitä pirun lämmintä vettä) ja sitten kun sitä lämmintä vettä tuli niin se tuli todella hiljaisella voimalla ja kaiken kukkuraksi suihku oli suunniteltu kääpiöille. Sai olla melkein kyykyssä, että mahtui alle. Never again!!

Säät suosivat ja aurinko paistoi ja oli lähes kuuma. No joo siis oli kuuma! Ainoastaan viimeisenä päivänä oli aamusta hieman sateista mutta se ei menoa haitannut.

Sydneyn reissun ehdottomia kohokohtia ja mainitsemisen arvoisia asioita olivat:

 Speed/jet boat ajelu Sydney Harbourissa... otti mahanpohjasta (vähän liikaakin) ja vaatteet kastuivat mutta hauskaa oli ja maisemat olivat upeat.



 Lautalla matkustaminen Manlyyn jossa kävin täydentämässä salmiakkivarastoja. Söimme fish&chipsit ja kävelimme rannalla ja rantaboulevardilla.






Darling Harbouriin tutustuminen ja siellä sijaitsevassa Sydney Aquariumissa vierailu kaloja ja muita mereneläviä ihastelemassa. Vesinokkaeläin oli harmi kyllä piilosilla eli sitä ei nähty mutta onneksi sentään suloisia pikkupingviinejä.








Kävely keskustassa ja ihana kahvi...







Kummituskierros (ghost tour) The Rocksin alueella.



Sekä tietenkin niiden pakollisten turistikuvien ottaminen päänähtövyyksistä.... :)















Seuraava matka Sydneyyn on tiedossa helmikuussa eli silloin sitten taas tiedossa muutama kuva oopperatalosta. Tai jos vaikka yllättäis itsensä ja tutustuis sillon ihan eri kohteisiin Sydneyssä.
Harbour Bridge climb vois olla vaikka sillon ohjelmassa ja vaikka Olympia-puisto...

2 comments

  1. Heippa!
    Tosi kiva tämä sun blogisi ja sun kirjotustyylikin on oikeen hyvä :) Löysin ihan sattumalta tänne, selasin koko blogin läpi ja koukussa ollaan eli minusta ainakin sait uuden lukijan!
    Olen itsekin suunnitellut lähteväni Brisbaneen vuodeksi, opiskelijavaihtoon tosin. Löysinpäs siis osuvan blogin luettavaks!

    ReplyDelete
  2. Kiitos kommentista. Aina kiva kuulla, että on uusia lukijoita :) Ja tervetuloa vaan Brisbaneen sitten joskus. Tää on ihana paikka.

    ReplyDelete

© Living in Down Under
Maira Gall