Monday 1 October 2012

Brisbane Festival

Täällä on koko syyskuun ajan vietetty Brisbane Festivalia kaikennäköisine kulttuuri elämyksineen. Jokavuotisen festivaalin suosituin tapahtuma on Riverfire eli suuri ilotulitusnäytös Brisbane joella. Tänä vuonna koko festivaali huipentui tähän tapahtumaan jota me ei jaksettu/viitsitty mennä katsomaan. Oltiin kuitenkin kaupungilla tarkemmin sanottuna West Endissä kaveripariskunnan kanssa illallisella eli kuultiin rakettien pauke mutta ei nähty mitään.



Ennen illallista tultiin kaupunkiin Craigin pyynnöstä sen verran aikaisin, että ehdittiin jokirantaan katsomaan armeijan hävittäjien (Super Hornets) ylilento joka kuului osana lauantain Riverfire tapahtumaan. Craigin harmiksi missattiin Black Hawks helikopterit koska oltiin fiksuina tehty pöytävaraus puoli seitsemäksi eli piti olla ravintolassa samaan aikaan kun helikopteri "näytös" oli meneillään.

Itse ilotulitus ja laservalo show alkoi seitsemältä mutta porukka oli saapunut paikalle piknik eväineen jo puolelta päivin varmistamaan hyvät istumapaikat joen varrelta. Porukkaa oli paikalla tuhansia ja ei hirveästi kiinnostanut jäädä sinne tungokseen. Kaiken kruunasi vesisade eli istuttiin aika tyytyväisinä kivassa pienessa kreikkalaisessa ravintolassa sen sijaan, että oltaisiin kastuttu tungoksessa :)






Vaikka Riverfire jäi tänä vuonna näkemättä niin käytiin kuitenkin perjantain töiden jälkeen tsekkaamassa Lasershow ja Lantern Garden Brisbanen South Bankilla.
Oltiin tietenkin mattimyöhäsinä liikkeellä kuten tavallista. Showta oli näytetty jo lähes kolmen viikon ajan joka ilta klo 19 ja 20 ja me saatiin vihdoinkin aikaiseksi mennä sitä katsomaan viimeisenä iltana. Onneksi mentiin sillä show oli upea ja tunnelma hyvä; oli bändi soittamassa, ruokakojuja ja baarialue.







Itse olin paikalla hyvissä ajoin mutta Craigiä odotellessani kiertelin ympäriinsä valokuvia räpsimässä ja unohdin tietenkin varata hyvät paikat valoshowta varten.  Nähtiin show kuitenkin suht hyvin mutta valokuvista ei valitettavasti tullut kummoisia. Aina oli jonkun pää edessä. Pahoittelen siis huonoja kuvia.








© Living in Down Under
Maira Gall